miércoles, 20 de mayo de 2009

Conservar el vestit de novia

Per netejar el vestit

Assegura’t de trobar una tintoreria professional, si pot ser escull una que estiga especialitzada en vestits de novia. Alguns vestits cal que estiguen rentats a mà, comprova com ha de ser rentat el teu. Quan el portes a la tintoreria, mostra’ls-hi on estan les taques i si pots comenta com te les vas fer, d’aquesta forma les podran treure amb més seguretat i facilitat. Si tens alguna part del vestit que s’ha trencat, procura arreglar-la abans de rentar-lo. Pregunta com te l’entregaran: si te’l donaran planxat i com el planxaran i també si te l’entregaran en una caixa o bossa especial.

Per guardar el vestit de novia

Cal mantenir-lo en un lloc fresc i sec. Si te l’han entregat en una capça especial, deixa’l allà. Si no, pots embolicar-lo en un llençol net i assegurar-te que no toque la caixa o recipient on el guardaràs. Si el vestit té peces que es poden caure o bé alguna objecte de metall, guarda-ho per separat. Posa’l en una bossa ampla i resistent i guarda’l en un lloc amb poca llum i que sigui suficientment fresc. Assegura’t que el vestit no tinga cap plaga de petits insectes, aquest procediment s’ha de fer com a mínim dos vegades l’any.

2 comentarios:

  1. Encara que el tema no m'importi gaire, veig que estàs fent també el blog políglota! Però a on és el portuguès? Almenys ara sí que entenc (amb el francès tinc problemes).

    ResponderEliminar
  2. Dani,

    clar que m'enténs perquè el català i el valencià són massa pareguts, però si de veres vols llegir un article en portugués pots baixar dins del blog per trovar-ne un anomenat "Campomaior, Portalegre (Alentejo PT)". Besets! Amparo.

    ResponderEliminar