miércoles, 17 de junio de 2009

El vals nupcial (2ª classe)

Esta nit hem anat a la segona classe de vals, que és un ball lent, tot i que hui en dia s’ha convertit en un ball amb un ritme un opquet més viu i ràpid que es va originar al Tirol (Austria) en el segle XII.

El més graciós de tot ha sigut quan una senyora espectadora que passava pel carrer s´asoma, ens mira un bon rato de peu, i per les finestres diu "Ella muy bien!" i se´n va.... Pedro s´ha quedat de pedra, jajaja! És que jo balle prou tiesa i aixina és el vals!!

Va ser el ball de moda, en qualsevol acte, per la noblesa durant el segle XVIII i XIX. Hui en dia es considerat un dels balls més importants d’una boda, ja que és el primer ball que ballen junts els novios.

El vals és un dels pocs balls que tenen tres temps en lloc de 4, i per tant el ball també té tres moviments, sense pausa. L’absència d’esta pausa fa que el ball guanye gran velocitat.

Popularment es balla cap als costats, però en el ball de saló el pas es fa cap endavant i endarrere. La seua principal característica són els constants girs que realitza la parella, sempre en sentit contrari a les agulles del rellotge.

Alguns dels vals que podeu ballar el dia del vostre casament són:

El Danubi Blau d’Strauss
El Vals de l’emperador d’Strauss
Padam, padam de Barimar
Domino de Barimar
Mademoseille de París de Barimar
Rosa de otoñodor de Carlos Gardel
Añoranzas de Carlos Gardel
Y nos dieron las diez de Joaquín Sabina
Bailemos un vals de José Velez
Un año más de José Velez
Vuela Alto de Julio Iglesias
Que no se rompa la noche de Julio Iglesias
Corazón, corazón de Julio Iglesias
Te voy a olvidar de Rocio Durcal
Te sigo Amando de Rocio Durcal
Vals de las flores de Tchaikovsky
The Last Waltz de The Band
La Bella i la Bestia de Alan Menken

Moltes parelles decideixen canviar el tradicional vals per alguna cançó que per als dos és significativa. Ayss, encara no sabem quin vals possarem!

No hay comentarios:

Publicar un comentario