martes, 18 de agosto de 2009

Tindre unes ungles cuidades

Per tindre unes ungles amb bona salut i evitar la fragilitat, cal tindre en compte els següents aspectes:

- No et menges ni les ungles ni les cutícules.
- Protegeix les teues ungles de sabons i detergents (utilitza sempre guants per als treballs domèstics).
- Netejat les mans, a ser possible, amb aigua freda (millor que amb aigua calenta).
- És millor tallar-te les ungles desprès del bany.
- És millor llimar les ungles amb cura que tallar-les.
- L’abús d’esmalt (sobretot de secat ràpid) reseca l’ungla i la fa més fràgil. El dissolvent (a base d’acetona) reseca l’arrel de l’ungla.
- Hi ha qui diu que la cutícula no s’ha de tallar, però això depèn de cada cas.
- Hidrata la zona de la cutícula amb olis especials rics en vitamina E, per fer que l'aparença de les ungles siga més pulcra i saludable.

Cal pensar a més que existeixen diferents tipos d’ungles i cadascuna d’elles té les seues cures específiques: en les ungles tallades i amples: s’han de deixar créixer els cantons i no llimar mai fins a la carn, la forma ha de ser lleugerament ovalada; en les ungles allargades en forma d’ametlla, s’ha de llimar respectant la forma de l’angle, és a dir ovalada; en les ungles triangulars, s’ha de llimar respectant mil·límetres del cantó; les ungles llargues rectangulars s’han de llimar rectes, sense apurar els cantons, seguint una línia perpendicular al dit; les ungles redones s’han de llimar en oval deixant créixer una mica els cantons per augmentar la seua longitud.

Cures de les ungles amb problemes
La majoria dels problemes són normalment signes d’un trastorn temporal o simplement una falta de cura de les ungles. Hi ha una sèrie de productes que vos poden ajudar a millorar les vostres ungles com ara el sèrum, els superhidratants i els regeneradors.

Cures per a les ungles dèbils que es dobleguen: cal reforçar aquestes ungles aplicant un tractament des de l’arrel amb un dels sèrums específics per a ungles. Fent un massatge cada nit durant el temps que sigui necessari, a la vegada que s’aplica un producte que les endurisca.

Cura per a les ungles massa dures: són un signe clar de sequedat excessiva. Cal proporcionar substàncies hidratants i suavitzants, varies vegades al dia, especialment per la nit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario